Karamba

Quanta costa?

Hoeveel kost een website?

Wat kost een site laten maken? Dat is dé vraag, maar het antwoord is niet zo makkelijk en verschilt van project tot project. Het is logisch dat een gesofisticeerde interactieve site meer kost dan een eenvoudige website van enkele pagina’s. Om je toch een idee te geven, doen we de denkoefening voor een site van een vier tot zeven pagina’s. Het soort site dat de gemiddelde KMO of starter nodig heeft. 

Stel ook eens de vraag: Hoeveel kost mijn website nog als ik één, twee, drie…. extra klanten binnenhaal via mijn site?

de prijs van webdesign: van a tot W

Voor je site online gaat, zetten we heel wat stappen die mee de prijs bepalen.  We staan even stil bij de content en de ontwikkeling van je site.

INHOUD

Content bepaalt hoe mooi en efficiënt je website wordt. Het gaat dan over teksten schrijven, nalezen met de klant en herschrijven. Foto’s nemen, selecteren en bewerken. Of foto- of videomateriaal zoeken in databanken. Alles moet passen in het concept, bij wat je klant en jij nodig hebben.

Wat kost de content van een site bij Karamba?

Als je het budget wil drukken, kan je zelf zorgen voor de inhoud van je site. Karamba denkt met je mee en geeft je advies. Houd er wel rekening mee dat hier behoorlijk wat tijd in kruipt. Bovendien zijn de teksten het hoofdbestanddeel van je site. Zij bepalen de kwaliteit ervan. Wil je die tijd liever anders besteden en wil je beroep doen op onze knowhow, dan nemen wij dit van je over. Het budget hiervoor moet project per project bekeken worden.

ONTWIKKELING

Karamba-time: de content structureren, wireframes maken, lettertypes kiezen, kleuren selecteren, navigatie uitdenken, design ontwikkelen, coderen, formulieren uitwerken… Heel veel zaken om aan te denken. Maar dat doen wij wel voor je.

Hoeveel kost een website bij Karamba?

Bij ons bepaal je zelf hoe ver je wil gaan. Vanaf 150 euro maken we één scherm waarop je basisgegevens (adres, openingsuren) staan. Vanaf 499 euro heb je een echte site met een viertal pagina’s: in ons basispakket kies je een voorontwerp dat we dan aanpassen aan jouw huisstijl. Voor een site volledig afgestemd op jouw wensen, moet een offerte opgemaakt worden. 800 à 1200 euro is een realistische inschatting. Al hangt dit volledig af van wat jij juist wil. Sowieso biedt Karamba een heel sterke prijs-kwaliteitsverhouding.

vergeet x, y en z niet

De site is er! Resten nog drie zaken die jaarlijks terugkomen:

HET DOMEIN

Je domein bepaalt de naam van de site, www.jedomein.be bijvoorbeeld. Eerst moet er gekeken worden of de domeinnaam nog vrij is, daarna moet hij geregistreerd en jaarlijks verlengd worden. Een .be-domein kost je iets meer dan 1 euro per maand. Voor een .com-domein betaal je een goede 2 euro per maand.

DE WEBHOSTING

Een webhost zorgt ervoor dat je site voor iedereen toegankelijk is. De prijs wordt bepaald door de ruimte die je site in beslag neemt en het dataverkeer van en naar je site. Voor de meeste mensen volstaan de twee basispakketten:

“Start” biedt je voor 5 euro per maand 2 GB webruimte en 25 GB verkeer per maand.

“Plus” geeft je al 100 GB webruimte en onbeperkt verkeer voor 9 euro per maand.

HET ONDERHOUD EN VEILIGHEID

Eens een site online is, kunnen er nog zaken fout gaan: je kan per ongeluk iets wissen, de site kan crashen of een hacker neemt je site over. Als je intekent op ons onderhoudsaanbod, zorgt Karamba ervoor dat je site terug online komt zonder extra kosten.

In de eerste plaats werken we preventief. We beperken het risico van een hack of een crash door op geregelde tijdstippen de plugins en software up te daten. Daarnaast nemen we ook een back-up (reservekopie), zodat we je site steeds weer terug kunnen zetten.

Mocht er toch iets mislopen, dan zorgen wij ervoor dat de recentste back-up van je site terug online komt. Afhankelijk van de onderhoudsfrequentie is dat relatief recente tot zeer recente versie van je site. De prijzen variëren van 5 tot 25 euro per maand. Jij beslist zelf over de frequentie , maar we raden aan om dit minstens twee à vier keer per jaar te laten doen.

Wat kosten die X, Y en Z bij Karamba?

Voor een goede 12 tot 32 euro per maand biedt Karamba een kwalitatief pakket dat voor de meeste mensen voldoet. Wij zorgen er dan voor dat je website jaar na jaar online blijft. Zo moet je hier geen kostbare tijd in steken en kan je je bezig houden met je zaak.